APA ITU CellMaxx?

 

 

CellMaxx ™ adalah makanan kesihatan berasaskan alga hijau biru  yang di kenali sebagai Aphanizomenon flos Aquae (AFA dari Tasik Klamath, Oregon, Amerikal Syarikat.  Produk ini kaya dengan nutrisi lengkap seperti  Polisakarida, Phycocyanin, Klorofil, L-selectin ligand, Vitamin, Trace Mineral, Beta Karotena, Asid Amino dan Phenylethylamine (PEA). Kajian menunjukan pengambilan CellMaxx ™ sebanyak 1 ke 2 paket sehari mampu menyokong pemebeasan sel-sel stem dewasa daripada tulang sumsum dan meningkatkan sistem imunisasi manusia secara semulajadi.

Penyelidikan baru juga menunjukkan Blue Gree Alga (Aphanizomenon flos Aquae/AFA) badan sokongan sistem penyembuhan semulajadi dan membantu menyembuhkan, menjana semula dan membaiki sendiri secara semulajadi. Aphanizomenon flos Aquae juga terbukti secara klinikal untuk menyokong pembebasan Natural Killer (NK) Sel untuk menghapuskan sel-sel bermutasi dan sel-sel kanser daripada formula khas body. Formula bioaktif AFA juga membantu memetabolismekan protein dan membantu menghapuskan sisa toksik menyokong badan dalam menentang patologi acuan, yis, kulat, dan virus.


PHENYLETHYLAMINE (PEA)

•Membantu merawat penyakit Attention Deficit Disorder (ADD) dan Autism

•Membantu mengatasi kemurungan

•Meningkatkan konsentrasi dan fokus terutamanya pada kanak-kanak

•Mengatasi penyakit nyanyuk / pelupa

•Meningkatkan pengaktifan membran sel otak

PHYCOCYANIN

•Menghalang pembentukan enzim inflamantori / keradangan

•Mampu merawat pelbagai penyakit seperti asma,gout,thyroid, sinus dan buah pinggang

POLYSACCHARIDE

•Membantu penghasilan Sel NK(Natural Killer Cell)sebagai benteng pertama melawan sel kanser dan virus didalam tubuh

•Membantu pengerakkan dan penyerapan Sel Induk Dewasa secara optima

•Menurunkan paras kolestrol dan membantu penyerapan nutrisi serta mengawal gula dlm darah

L-SELECTIN LIGAND

•Membantu penghasilan dan pengaktifan Sel Induk Dewasa dari tulang sum-sum secara semulajadi

 


 CELLMAXX - SATU REVOLUSI KESIHATAN MASA KINI


TAHUKAH anda kajian klinikal membuktikan tulang sum-sum (Bone Marrow) manusia berhenti menghasilkan dan mengeluarkan sel induk (Adult Stemcell) pada usia kita mencecah 25 tahun. Akibat daripada kekurangan sel induk di dalam darah kita akan menyebabkan kita terdedah kepada pelbagai risiko penyakit degenaratif seperti strok, darah tinggi, jantung, kencing manis, kegagalan buah pinggang, kanser dan bermacam-macam lagi penyakit yang membahayakan kesihatan. Sekumpulan saintis di Amerika Syarikat menemui sejenis mikroalga, Aphanizomenon flos Aquae (AFA) yang menjadi pemangkin kepada penghasilan sel induk daripada tulang sum-sum manusia secara semula jadi. 

CELLMAXX yang dipasarkan oleh Maxxima Resources (M) Sdn Bhd merupakan produk yang pertama di dunia dikeluarkan dalam bentuk serbuk pra-campuran AFA yang mampu diserap oleh tubuh badan manusia sehingga 95% dan mengandungi lebih daripada 60 jenis vitamin, mineral, klorofil, asid amino, asid lemak perlu dan pelbagai enzim penting yang tidak dapat diperoleh secara menyeluruh daripada produk-produk kesihatan lain di pasaran. Produk kesihatan yang terulung itu mampu memulihkan pelbagai jenis penyakit degeneratif seperti strok, kerosakkan hati dan buah pinggang, diabetes, jantung, arthiritis, darah tinggi, kanser, leukimia, kemurungan, sawan, gout dan lain-lain lagi. 

Formula khas bioaktifnya juga membantu memetabolismekan protein serta mampu menghapuskan sisa toksik malah amat membantu sistem pertahanan badan dalam menentang pembentukan-pembentukan patologi, yis, kulat dan virus.

Produk CELLMAXX merupakan hasil daripada revolusi kesihatan masa kini apabila mereka yang menghidapi sesuatu penyakit tidak perlu melakukan suntikan untuk mendapatkan sel induk daripada tulang sum-sum sebaliknya hanya perlu mengamalkan pemakanan produk kesihatan itu. Ini kerana kajian klinikal menunjukkan kandungan AFA yang terdapat dalam CELLMAXX dapat membantu menjana jutaan sel induk atau sel stemp ke dalam aliran darah yang akan dapat membantu menyembuhkan penyakit degenaratif yang dihidapinya. 

  

KHASIAT YANG TERKANDUNG DALAM CELLMAXX


PHENYLETHYLAMINE
 

 • Membantu merawat penyakit Attention Deficit Disorder (ADD) dan Autism
 • Mengatasi masalah kemurungan
 • Meningkatkan konsestrasi dan fokus terutamanya dalam kalangan kanak-kanak
 • Mengatasi masalah nyanyuk dan pelupa
 • Meningkatan pengaktifan membran sel otak


PHYCOCYANIN
 

 • Menghalang pembentukan enzim inflamantori/keradangan
 • Mampu merawat pelbagai penyakit seperti asma, gout, thyroid, sinus dan buah pinggang


POLYSACCHARIDE
 

 • Membantu penghasilan sil NK (Natural Killer Cell) sebagai benteng pertama melawan sel kanser dan virus di dalam tubuh.
 • Membantu pergerakan dan penyerapan sel induk secara optima
 • Menurunkan paras kolestrol dan membantu penyerapan nutrisi serta mengawal gula dalam darah


L-SELECTIN LIGAND
 

 • Membantu penghasilan dan pengaktifan sel induk daripada sum-sum manusia secara semula jadi bagi merawat tubuh  daripada pelbagai jenis penyakitAPA ITU AFA?

AFA merupakan alga biru-hijau yang tumbuh liar. Dianggarkan terdapat lebih daripada 25,000 spesies alga. Alga boleh dikategorikan mengikut warna iaitu biru-hijau, hijau, merah, keemasan, perang dan ungu. Semakin gelap warnanya, lebih kuat spektrum ciri-ciri biokimianya. Alga biru-hiau yang liar adalah bebas sepenuhnya dari pengaruh sintetik-sintetik tiruan. Oleh kerana AFA tumbuh secara semula jadi dalam habitatnya tersendiri, maka ia mempunyai impak yang sangat baik untuk manusia.

Lokasi yang menjadi sumber AFA utama terkaya di dunia adalah Tasik Klamath. Alga biru-hijau dari Tasik Klamath, Oregon, Amerika Syarikat adalah berbeza dari kebanyakan alga lain. Ianya tumbuh dengan liar dan bukannya diternak serta bebas dari bakteria tidak baik, logam berat (merkuri), racun dan lain-lain

Mikroalga liar ini ditemui oleh sekumpulan saintis di Amerika Syarikat pada tahun 1998. Ianya merupakan satu-satunya hasil bumi yang telah dibuktikan secara klinikal mampu mengalakkan semula penghasilan ‘Ibu Sel’ atau Sel Induk Dewasa dan beberapa sel-sel penting lain seperti Sel Natural Killer (NK Cell) dari tulang sum-sum manusia secara semula jadi.Hakcipta Terpelihara © 2014 - WEB JUALAN CELLMAXX4ALL ::
Halaman Web ini dijana dan diperkuasakan oleh Mini Site Mudah(MSM)